[Ossm-members] users.slobodensoftver.org.mk

Georgi Stanojevski georgis at unet.com.mk
Mon Jul 5 17:35:18 UTC 2004


Пошто никој не разработува groupware сајт за users.ossm.org.mk еве мој
предлог што да стои како главна страна да можат луѓето барем 
да знаат каде да се пријавуваат.

http://glisha.softver.org.mk/users.ossm/users1/
http://glisha.softver.org.mk/users.ossm/users2/

1. Кое ви се допаѓа повеќе? Текстот исто така може да кажете што да се
стави слободно.

2. И ако може некој да помогне пошто јас појма неам! :(
  (ако воопшто може во ИЕ)

  - Активни линкови што се од десно. 
   Во IE никако неможам да го постигнам истиот ефект како во 
   Mozilla(Konqueror) што го има десната граница на <a> тагот 
   т.е. да бидат споени вертикално.
  
  - Во users2/ се приметува(иако и во users1/ го има) висината на дивот 
   во кој што се наоѓа сликата не е 200px колку што е самата слика и 
   има малку празно помеѓу сликата и дивовите долу. Со ова css во
   Mozilla(Konqueror) се средува и дивот си добива иста висина како и
   сликата. Во IE за жал не.
   #gore {
    margin: 0;
    padding: 0;
    width: 600px;
    height: 200px;
   }

  - Во users2/ сликата десно е обоена со иста боја како и долу хтмл-то за
   да се добие ефектот како да е продужено.
   Никако неможам да ги подредам лево-десно да бидат во ИЕ. Иако
   лево дивот што е има width: 120px и горе во сликата квадратчето
   обоено е исто 120px.

-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list