[Ossm-members] Се бараат помошници (Fedora + GNOME)

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Wed Jul 21 10:21:36 UTC 2004


Почитувани членови,

Знам дека периодов е малку лош за барање помош, но што се мора - се 
мора. Се работи за превод на Fedora програмите, засега преводот е 30% 
готов, се работи за уште 4000 стрингови. Моментално сме тројца без 
двајца во групата (јас, уфо и баже), но поради терминот за смрзнување на 
стринговите, мора да се делува побрзо затоа што следи и преводот на гном 
после тоа, кој повторно е врзан со некој датум во септември.
Ова ми беше муабетот:

Кој е слободен, има можност и воља (хмм... „воља“ - да се лекторира) да 
се вклучи во работава, нека го стори тоа уште веднаш.
Нема многу за превод, но тројца не можат да работат на тоа, а со повеќе 
волонтери работава ќе се заврши за 2-3 недели.

Статус на Федора превод:
http://elvis.redhat.com/cgi-bin/i18n-status?page=status&locale=mk&branch=HEAD&essential=0
(пакетот dist засега не го преведуваме, значи бројот на непреведени 
стрингови е за 2700 помалку од тоа што го пишува)

Статус на GNOME-2.8 desktop:
http://l10n-status.gnome.org/gnome-2.8/mk/desktop/index.html
(ова понатаму, федора е прва на список)

Планот е на крај да се добие целосно преведена дистрибуција на 
македонски (Малина на страна, ова нема врска со тоа).

Контакт:
тука (на листава),
мене,
уфо (ufo at linux.net.mk)

Поздрав и однапред ви благодарам
(одназад кај уфо, кој сака ;-))

П.С. Гага пиво и интернет за секој преведувач (озбилно [без смајли])
More information about the Ossm-members mailing list