[Ossm-members] Problem so sh skripti

Riste Pejov richie at macedonia.homelinux.org
Thu Jul 29 07:34:43 UTC 2004


Dejan Radosavljevic wrote:

> Zdravo,
> Imam problem so instalacija na bilo koja programa preku sh skripti. Se 
> obidov da instaliram interbase 6 i IbAdmin4 no nisto ne se slucuva. 
> Imam mandrake 9.2. Dosega uspeav da instaliram samo raboti preku rpm.

Незнам зошто воопшто се малтретираш со IB6. Јас сепак би ти препорачал 
да го земеш Firebird 1.0.4 бидејќи самиот претставува ИБ6 со мал милион 
закрпи. Компатибилноста помеѓу ИБ6 и ФБ1 е 100%. Повели на 
firebird.sourceforge.net и послужи се. За самата инсталација имаш еден 
куп документи и нема да имаш проблеми. За администрација можеш да 
погледнеш 
http://www.ibphoenix.com/main.nfs?a=ibphoenix&s=1090391632:58223&page=ibp_admin_tools.

Поздрав,More information about the Ossm-members mailing list