[Ossm-members] чудна работа???

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Fri Jul 30 12:32:42 UTC 2004


> Умрежив два комјутера, мојот со Мандрак 10 и еден со Федора. Јас неможам
> да го пингувам, а тој може се, пингува, монтира го мојот /home, префрла
> фајлови...

тој има firewal ти немаш.

> Томе ми рече дека проблемот може да е што ја имам модем а тој не, и дека
> треба да му кажам на Линукс кој уред да го користи за поврзување со
> другата машина(со route), ама не ја знам командата. HELP!!!

не е тоа, чим он може  да те ping-а, значи пакетите стигнале од него до тебе, 
твојот PC испратил icmp-reply пакет, и тој пакет стигнал пак кај него.


-- 
дамјан

     The three Rs of Microsoft support: Retry, Reboot, Reinstall.More information about the Ossm-members mailing list