[Ossm-members] Како да го дигнам GNOME 2.6.1 во MDK 10?

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Wed Jun 9 17:22:13 UTC 2004


Инсталирав GNOME 2.6.1 на Mandrake 10, во /opt/local. При инсталацијата 
на Мандрак не го инсталирав Гном што доаѓа со него (2.4). Како да му 
кажам на Мандраке дека Гном постои и да го стави во менито за логирање? 
Јас можам да подигам поединечни апликации од Гном, но Гном како десктоп 
опкружување не можам.More information about the Ossm-members mailing list