[Ossm-members] Re: Како да го дигнам GNOME 2.6.1 во MDK 10?

Arangel Angov ufo at linux.net.mk
Wed Jun 9 17:27:47 UTC 2004


Vladimir Stefanov напиша:

> Јас можам да подигам поединечни апликации од Гном, но Гном како 
> десктоп опкружување не можам.


Не треба да му кажеш на Мендрејк, треба да му кажеш на kdm 
(претпоставувам дека тоа го користиш). Провери кај се додава 
gnome-session во kdm.

Или уште подобро, убиј го kdm-то и пиши gdm. :)


-- 
ufo
More information about the Ossm-members mailing list