[Ossm-members] Re: Ossm-members Digest, Vol 9, Issue 31

Дарко Николовски darkon at macedonia.homelinux.org
Tue Jun 15 12:25:47 UTC 2004


Vladimir Stefanov wrote:
> On Tue, 15 Jun 2004 14:00:06 +0200 (CEST), 
> <ossm-members-request at hedona.on.net.mk> wrote:
> 
>> Ова што Дарко ти го кажа држи вода без разлика дали ја пробал Опера 
>> или не.
>>
>> Сега уште некој да почне да ни објаснува за тоа колку е добар Windows 
>> 2003 server...
>>
>>
>> Got the point?
>>
>>
>> Нека ја дадат Операта под GPL, па ќе ја фалиме, ќе ја преведеме, ќе и 
>> направиме посебен сајт...
>>
>>
> 
> За мене секоја програма што се издава за Линукс и која работи исто или 
> подобро од верзијата за Вин е вредна за спомнување, била опен или не. И 
> не можеш да очекуваш целиот софтвер да стане опен. И како што знам во 
> најновата верзија на Xandros, Opera е избрана за дифолтен броусер. И 
> затоа не гледам причина да не ја спомнувам на листата, освен ако не ја 
> тенчиме работата, па само за Opensouce да се рсправа овде, ама како што 
> помнам овде се водеа со недели дискусии за фудбали, пијанки...
> 
> Поздрав
> 
Епа многу добра причина за да не ја спомнуваш на листава е самото име на 
листава ossm-members,

ossm како кратенка стои за организација <b>слободен софтвер 
македонија</b> - е сега ако незнаеш кои се целите на организацијата
тогаш трк на http://www.slobodensoftver.org.mk/?s=zanas и особено обрни 
внимание на пасусiтe со име „Што е Слободен софтвер Македонија“, „Зошто 
постои Слободен софтвер Македонија“, и „Со што се занимава Слободен 
софтвер Македонија“, па потоа коментирај за Opera и било кој друг 
propriatory софтвер на листава. За ваков тип на софтвер моежеме комотно 
да дискутираме на било кој друг форум, на news или слично, ама мислем 
дека целосно е невкусно да се збори на оваа листа за неслободен софтвер.

-- 
 Fry: So, there's an infinite number of parallel universes?
 Professor: No, just the two.
 Fry: Oh, well, I'm sure that's enough.
More information about the Ossm-members mailing list