[Ossm-members] users.ossm.org.mk

Riste Pejov richie at macedonia.homelinux.org
Wed Jun 16 12:21:11 UTC 2004


Ivan Stojmirov wrote:

> Почитувани гледачи,
>
> Благодарение на добрите дечки од rosehosting.com, Слободен Софтвер 
> Македонија доби сервер кој ќе им стои на располагање на сите оние што 
> сакаат да допринесат нешто за развојот на Слободниот Софтвер во 
> Македонија.
>
> Серверот сеуште го дотеруваме, но сепак има некои основни сервиси што 
> повеќето од вас би можеле да ги искористат. За почеток нудиме околу 
> 20MB (по потреба и повеќе) web простор на 
> http://users.slobodensoftver.org.mk/~username, FTP пристап, PHP, mysql 
> база, емаил адреса username at users.slobodensoftver.org.mk со 10MB (по 
> потреба и повеќе), pop3 и webmail.
>
> Понатаму по потреба ќе додаваме и нови сервиси (mailman, можеби jabber 
> сервер... <други идеи>?).
>
>
> Од старт би му креирале еден акаунт на Зоки, за да има каде да си го 
> развива речникот. Исто и Александар би можел да добие акаунт, за да 
> можат сите да си го симнат (и тестираат) Гемтер.
>
> Останатите ќе треба да почекате да го средиме сајтот и да додадеме 
> формулар за пријавување. Во меѓувреме, доколку на некој навистина итно 
> му затреба акаунт, може да образложи кај мене на имејл.

Ја викам под итно да се стави групвер софтверче .. нешто како сорс форџ. 
И бугзила обавезно
Р.More information about the Ossm-members mailing list