[Ossm-members] users.ossm.org.mk

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Wed Jun 16 10:14:54 UTC 2004


Почитувани гледачи,

Благодарение на добрите дечки од rosehosting.com, Слободен Софтвер 
Македонија доби сервер кој ќе им стои на располагање на сите оние што 
сакаат да допринесат нешто за развојот на Слободниот Софтвер во Македонија.

Серверот сеуште го дотеруваме, но сепак има некои основни сервиси што 
повеќето од вас би можеле да ги искористат. За почеток нудиме околу 20MB 
(по потреба и повеќе) web простор на 
http://users.slobodensoftver.org.mk/~username, FTP пристап, PHP, mysql 
база, емаил адреса username at users.slobodensoftver.org.mk со 10MB (по 
потреба и повеќе), pop3 и webmail.

Понатаму по потреба ќе додаваме и нови сервиси (mailman, можеби jabber 
сервер... <други идеи>?).


Од старт би му креирале еден акаунт на Зоки, за да има каде да си го 
развива речникот. Исто и Александар би можел да добие акаунт, за да 
можат сите да си го симнат (и тестираат) Гемтер.

Останатите ќе треба да почекате да го средиме сајтот и да додадеме 
формулар за пријавување. Во меѓувреме, доколку на некој навистина итно 
му затреба акаунт, може да образложи кај мене на имејл.
Засега толку. Со повеќе информации, ќе се јавиме подоцна.

За ОССМ телевизија, вашиот водител Стојмир.
-- 
All generalizations are false, including this one.   -- Mark TwainMore information about the Ossm-members mailing list