[Ossm-members] LAN фрка :)

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Wed Jun 16 14:38:35 UTC 2004


> а картиците се Realtek 8139 кои поддржуваат 10/100),
> а кај Mandrake e наместена на 100 под default (ова го глеам според HUB-от
> кој патем ми рекоа дека е autosense).

> Значи, дали може некако да се намести мрежната кај Mandrake да
> биде на 10 mbps, и дали има врска тоа што не се мрежните картици подесени
> на иста брзина да работат...тоа би сакал да прашам.

во принцип не би требало да прави проблем различната брзина на картиците, но 
сепак ако hub-от е ептен глуп можеш да ја смениш брзината на eth0 со mii-tool 
или ethtool.

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list