[Ossm-members] LAN фрка :)

Milan Gjorchevski misheg at mol.com.mk
Wed Jun 16 17:22:40 UTC 2004


Дамјан wrote:

>>а картиците се Realtek 8139 кои поддржуваат 10/100),
>>а кај Mandrake e наместена на 100 под default (ова го глеам според HUB-от
>>кој патем ми рекоа дека е autosense).
>>    
>>
>
>  
>
>>Значи, дали може некако да се намести мрежната кај Mandrake да
>>биде на 10 mbps, и дали има врска тоа што не се мрежните картици подесени
>>на иста брзина да работат...тоа би сакал да прашам.
>>    
>>
>
>во принцип не би требало да прави проблем различната брзина на картиците, но 
>сепак ако hub-от е ептен глуп можеш да ја смениш брзината на eth0 со mii-tool 
>или ethtool.
>
>  
>
Незнам како, а и не ми е јасно...коа го стартав Mandrake и инсталирав 
ethtool, све беше како што треба, без ништо да подесам...дури и интернет 
има, со ICS кој иде од Windows-от...не ми е јасно, само знам дека куцам 
маил во Thunderbird и не да ми е кеиф...него незнам :)
Извинете што досаѓав...
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20040616/f1b3fa18/attachment.html>


More information about the Ossm-members mailing list