[Ossm-members] M$ vs Linux

zlochko at on.net.mk zlochko at on.net.mk
Thu Jun 17 10:05:21 UTC 2004


> Пак ќе бидеме први! :)))
> 
> http://slashdot.org/article.pl?sid=04/06/11/1653249

хехе... со самото тоа што почнуваат ваква кампања веќе
покажува дека конкуренцијата од Linux почнуваат да ја
сваќаат крајно сериозно. Во спротивно воопшто не би се ни
труделе да организираат вакво нешто.
...change is good! <c> Орангутанот од Lion King.

И од ваквата битка никој нема да загуби, пошто open source
сметам дека не може да умре... а реално гледано ни
Microsoft не може, барем не во некое догледно време. Па
најубавото е што од ваква војна најмногу корист во теорија
би требало да извлечат крајните корисници.

Zlochko.More information about the Ossm-members mailing list