[Ossm-members] KDE Kонвенции

Aleksandar Balalovski gssteam at on.net.mk
Thu Jun 17 15:57:03 UTC 2004


За тие што некаде некогаш и по било која причина нашле текст во кој се 
појаснуваат конвенциите или принципите (неофицијални или официјални) за 
тоа како KDE апликациите треба да изгледаат, ги замолувам да ми кажат. 
Ова се должи на фактот што од некои странцки програмери бев искритикуван 
дека апликациите повеќе ми се Gnomish а знаете каква навреда е тоа :) 
Сериозно ако имате некој пејпр или слично копи/пејст..

Благодарам,
АлександарMore information about the Ossm-members mailing list