[Ossm-members] M$ vs Linux

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Jun 17 23:41:15 UTC 2004


Дамјан напиша: 

> - патенти на софтверски методи, тоа е како да патентираш решавање на
> математичка задача, но жал е дозволено во USA, а и во Европа може да се
> протне таков режим.

Си мислам и да пројде ова, „производството“ на слободен софтвер ќе оди во 
илегала, но нема да исчезне. Ќе биде само Џордано Бруно и Галилео Галилеј од 
почеток. Интересно.

> Но исто така е и обврска да го зачуваме неговото постоење.

„Обврска“ колку тоа слободно звучи. ;-)
-- 
Новица

Да се биде опасен, тоа е задача за иднината.More information about the Ossm-members mailing list