[Ossm-members] Re: Re: MK Recnikot e onlajn

Vladislav Bidikov bidikovi at unet.com.mk
Sun Jun 20 01:04:41 UTC 2004


Hmmm zosto ne proba da pravi 2 quei ednas vo angliskata ednas vo
makedosnkata kolona ... ako dobro pamtam ako imas makedonski string vo input
box togas querito sto stoe like vo anlgiskata enam da vrati nisto a toa vo
makedosnkata ke vrati ...

aj probajte ... ili kao ne jas ke probam ...

--
В.Б

Internet: A method to triple your phone bill.

----- Original Message -----
From: "Georgi Stanojevski" <georgis at unet.com.mk>
To: <ossm-members at hedona.on.net.mk>
Sent: Sunday, June 20, 2004 2:36 AM
Subject: [Ossm-members] Re: Re: MK Recnikot e onlajn


| На 19 јун 2004 (сабота), Томислав Марковски напиша:
|
| > > Е сега подредувањето е малку заебано како да биде? Али пошто ако некој
| > > внесе латиница значи бара англиски може да проверуваш дали е на
кирилица
| > > $zbor, ако е тогаш да подредува по македонски ако не по англиски.
| >
| > Нели може со set_locale() да се реши подредувањето?
|
| Не е проблемот тоа, има две колони па треба да одредиш по која да
| подредуваш. Самото подредување во колоните мислам дека е во ред.
|
|
| --
| Glisha
| The perfect OS, MS-DOS!
| No patches, no root exploits for 21 years.
|


----------------------------------------------------------------------------
----


| _______________________________________________
| Ossm-members mailing list
| Ossm-members at hedona.on.net.mk
| http://hedona.on.net.mk/mailman/listinfo/ossm-members
|

More information about the Ossm-members mailing list