[Ossm-members] MK Recnik - patch 1

Vasko Mitanov vaskom at mail.com.mk
Sun Jun 20 16:43:05 UTC 2004


|Еве печ што прави синтакс хајлајтинг на најдениот збор (ко на гугл) :)

Ево плус и додадено автоматско препрознавање на јазикот :-)
(додуше сеа ако за прва буква од зборот се стави - или незнам некој
друг специјален знак, нема да работи)

btw. За да работи MySql серверот како што треба со LIKE и 2-3 знака
треба да се стартува со опцијата --default-character-set=cp1251
и да се стави во /usr/lib/mysql/charsets карактерсетот што
го има направено Данко пред пар години (нормално после
во /etc/mysql.conf ќе треба да се подеси патот од кај да го бара овој
фајл)

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: Dictionary1.php
Type: application/octet-stream
Size: 3899 bytes
Desc: not available
URL: <http://lists.softver.org.mk/pipermail/ossm-members/attachments/20040620/bfb0e859/attachment.obj>


More information about the Ossm-members mailing list