[Ossm-members] Ѓубриња, корпи, канти... за отпадоци де

Томислав Марковски herrera at users.sourceforge.net
Mon Jun 21 21:59:01 UTC 2004


On пон, 2004-06-21 at 23:04, Новица Наков wrote:
> Trash е ѓубре. Junk е отпад. Корпа/Канта може да биде Trash Can или сл.

Фала. Јас ќе продолжам, зашто стварно имам проблеми со некои термини. Не
бев на маратонот, па малку сум назад.

Во врска со гномот:

Filesystem (во Компјутер)
Templates (во менито Локации)
CD Creator (тековниот превод CD Создавач ми е малку несоодветен)

Следат други...

П.С. Што ти бидна на хедерите?


More information about the Ossm-members mailing list