[Ossm-members] MK Recnikot e onlajn

Томислав Марковски herrera at users.sourceforge.net
Wed Jun 23 21:10:56 UTC 2004


On сре, 2004-06-23 at 08:37, Riste Pejov wrote:
> А кој ќе ни купи лиценца за Windows ?  Јас сум анти Qt. Покрај еден куп 
> навистина слободни виџет библиотеки мислам дека прилично глупаво да се 
> заглавува со некоја библиотека која има различни лиценци за различни 
> ситуации. Имаме на избор: GTK, GTK#, WxWindows, FLTK, и сигурно ги има 
> уште еден куп со кои не сум запознаен. За вакво малецко нешто не е лошо 
> да се одбере ФЛТК, поради елиминација на проблеми со зависности, имено 
> со статичко линкање, добиваш ехе, што е за 200-300 К поголемо од 
> нормалното, што и не е некоја голема цена за тоа што го добиваш. Ама 
> сепак, ако нема вољен да тапка ФЛТК, да видиме кој ќе се даде за некоја 
> од другите библиотеки.

Мој предлог е, кога веќе се работи за апликација која треба набрзина да
се изработи, а сепак да биде солидна, нормално, да идеме со Gtk# :)
И нормално, XML бази :)

А, нели имам супер идеја :)


More information about the Ossm-members mailing list