[Ossm-members] MK Recnikot e onlajn

Aleksandar Balalovski gssteam at on.net.mk
Wed Jun 23 14:38:29 UTC 2004


Riste Pejov wrote:

> А кој ќе ни купи лиценца за Windows ?  Јас сум анти Qt. Покрај еден 
> куп навистина слободни виџет библиотеки мислам дека прилично глупаво 
> да се заглавува со некоја библиотека која има различни лиценци за 
> различни ситуации. Имаме на избор: GTK, GTK#, WxWindows, FLTK, и 
> сигурно ги има уште еден куп со кои не сум запознаен. За вакво малецко 
> нешто не е лошо да се одбере ФЛТК, поради елиминација на проблеми со 
> зависности, имено со статичко линкање, добиваш ехе, што е за 200-300 К 
> поголемо од нормалното, што и не е некоја голема цена за тоа што го 
> добиваш. Ама сепак, ако нема вољен да тапка ФЛТК, да видиме кој ќе се 
> даде за некоја од другите библиотеки.

В ред...така нека биди. Мое мислење е дека FLTK не е којзнае што, ама 
кога станува збор за проект од овој калибар (не е воопшто голем) може да 
се работи и со флтк...како и да е, Qt Rules Anyway!

A зошто не gTK#? Нели тоа е исто мултиплатформско? Како Xchat што е...?

ПоздравMore information about the Ossm-members mailing list