[Ossm-members] Re: Linux Kernel компајлирање

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Thu Mar 4 23:52:09 UTC 2004


>> make dep
> 
> make dep го немаше кај моите.

па и не е потребен секогаш, ама не е штета да се направи.
 
 
> cp System-map /boot/System.map-x.x.x, и ова го немаше.

Тоа е потребно само за klogd да биде поинформативен, не е неопходно.
 
> Во принцип се до тука не беше проблем. После подесувањето во GRUB,
> главниот проблем на мене ми е изгледа initrd, нешто со подесување на
> тоа, тип на фајл систем. Јавуваше kernel panic, initrd некои проблеми

немаш потреба од initrd, подеси во grub да не користи initrd и на коњ
си :)

-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

Боже,
  дај ми сила да го издржам она што не можам да го менувам,
  храброст да го изменам она што можам,
  и мудрост да ги разликувам двете.More information about the Ossm-members mailing list