[Ossm-members] Re: Printanje kirilica

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Mon Mar 8 13:34:22 UTC 2004> Slednovo prasanje ke go postavev na news grupata za kirilica, no ne e
> mnogu aktivna, pa zatoa bi prasal ovde ako nekoj znae:

Ако не е активна не значи и дека не е читана.

> Imam printer Epson LQ-300, vo koj si ima vgradeno kirilica. Mozam da
> ispecatam cel ASCII tekst na kirilica ili pak cel ASCII tekst na
> latinica, no kako da ispecatam eden red na kirilica, pa eden red
> latinica pa pak kirilica i taka natamu ?

ваљда постои некој контролен карактер што се праќа а?
ваљда зависи и од принтерот? кој го правел?


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

Боже,
  дај ми сила да го издржам она што не можам да го менувам,
  храброст да го изменам она што можам,
  и мудрост да ги разликувам двете.More information about the Ossm-members mailing list