[Ossm-members] GNU/Linux na stara masina

Blagoja Gjakovski agitator at bagra.org
Tue Mar 9 00:33:14 UTC 2004


Имам стар компјутер:
486 DX4
12MB RAM
850 MB HDD

Има ли шанса да го оспособам за канцелариска употреба? Сакам да ставам
GNU/Linux да има X-windows и некое ворд процесорче што би користело за
да се искуца некој документ или слично и да се прати/прими факс.
Ај дајте некој предлог. Која дистрибуција....?

Баже
--
agitator at bagra.org
http://agitator.curvedspaces.com/

More information about the Ossm-members mailing list