[Ossm-members] GNU/Linux na stara masina

Blagoja Gjakovski agitator at bagra.org
Tue Mar 9 12:13:13 UTC 2004


>> Имам стар компјутер:
>> 486 DX4
>> 12MB RAM
>> 850 MB HDD
>> 
>> Има ли шанса да го оспособам за канцелариска употреба? Сакам да ставам
>> GNU/Linux да има X-windows и некое ворд процесорче што би користело за
>> да се искуца некој документ или слично и да се прати/прими факс.
>> Ај дајте некој предлог. Која дистрибуција....?
>
>Стави си Win98.

Веќе имам Win95 на него ама ако ми улета инспекција у канцеларија што
ќе правам тогаш? :-)
Затоа барам некое GNU/Linux решение.

Баже
--
agitator at bagra.org
http://agitator.curvedspaces.com/

More information about the Ossm-members mailing list