[Ossm-members] GNU/Linux na stara masina

Blagoja Gjakovski agitator at bagra.org
Tue Mar 9 22:33:35 UTC 2004


>Имам стар компјутер:
>486 DX4
>12MB RAM
>850 MB HDD
>
>Има ли шанса да го оспособам за канцелариска употреба? Сакам да ставам
>GNU/Linux да има X-windows и некое ворд процесорче што би користело за
>да се искуца некој документ или слично и да се прати/прими факс.
>Ај дајте некој предлог. Која дистрибуција....?
>
>Баже

Ок, го видов и линкот за гугл и советите на Дамјан.........фала ви, ќе
пробам деновиве некоја варијанта.

Баже
--
agitator at bagra.org
http://agitator.curvedspaces.com/

More information about the Ossm-members mailing list