[Ossm-members] GNU/Linux na stara masina

Bozidar Proevski bobibobi at freemail.com.mk
Tue Mar 9 21:06:42 UTC 2004


Blagoja Gjakovski wrote:

>Имам стар компјутер:
>486 DX4
>12MB RAM
>850 MB HDD
>
>Има ли шанса да го оспособам за канцелариска употреба? Сакам да ставам
>GNU/Linux да има X-windows и некое ворд процесорче што би користело за
>да се искуца некој документ или слично и да се прати/прими факс.
>Ај дајте некој предлог. Која дистрибуција....?
>
>Баже
>  
>
http://www.google.com/search?q=tiny+linux&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=mk





More information about the Ossm-members mailing list