[Ossm-members] Re: Kloniranje na cel hard pod linux

Georgi Georgi
Fri Mar 12 23:31:54 UTC 2004


дамјан г напиша:

>> # cp -a / /mnt/noviot

Ха! Сега ја видов рекурзијата. Што ќе се случи кога ќе стигне до
/mnt/noviot копирањето? 

>     cp -ax / /mnt/noviot

  -x, --one-file-system
     Skip subdirectories that are on different filesys-
     tems from the one that the copy started on.

Oва "different filesystems" му значи различни типови (ext3,reiser...) кои
може да ги најде под / или му значи не копирај од други партиции освен од
oваа од кај што почнав без разлика дали ќе најдеш други партииции па и ист 
тип да се?

Ако e тоа "само од оваа од кај што почнав" сваќам зашто мора и -x(заради
горната забелешка ваљда), во спротивно те молам објасни зашто? :)


-- 
Glisha
The perfect OS, MS-DOS! 
No patches, no root exploits for 21 years.More information about the Ossm-members mailing list