[Ossm-members] Re: Kloniranje na cel hard pod linux

Mirce Vladimirov vmirce at mail.com.mk
Wed Mar 17 01:09:54 UTC 2004


"дамјан г." <mk at net.mail.penguinista> wrote in message
news:405463fe at news.mt.net.mk...
> > Oва "different filesystems" му значи различни типови (ext3,reiser...)
> > кои може да ги најде под / или му значи не копирај од други партиции
> > освен од oваа од кај што почнав без разлика дали ќе најдеш други
> > партииции па и ист тип да се?
>
> Различен filesystem е различен filesystem ... не вика различен _тип_ на
> filesystem. filesystem е она што го креираш со mk*fs
>
>

Во овој контекст се мисли на различна партиција, различен диск. Ако беше
збор за различен тип на фајлсистем, таква  ќе беше и пораката.
More information about the Ossm-members mailing list