[Ossm-members] Re: Неколку прашања

misos мисос at маил.цом.мк
Thu Mar 18 21:25:27 UTC 2004


Во <405a0982 at news.mt.net.mk> дамјан г. напиша:


| > Thunderbird кој МОРА да се лади софтверски
| 
| what?!?

http://vcool.occludo.net/VC_Theory.html

у основа.. ако не се смени тој регистар, температурата на процесорот ми
тера до 50 степени како нормална. Со ова се симиња на 30.

| > 1. Како да користам Уникод во конзола? Пробувам:
| > unicode_start
| > setfont -v Cyr_a8x16.psfu
| > loadkeys mk-utf
| > и наместо ѕ, џ, ѓ и уште некоја добивам празни места!?
| 
| хмм кој е овој фонт Cyr_a8x16.psfu ?!? може фонтот ги нема тие букви?!?
| btw locale-то го подеси?!?

Најверојатно.. Инаку каде можам да го спуштам UniCyr-8x16.psfu

| Заборави го „midnight commander“ UTF-8 подршката кај него е (how should I
| put this) .... не постои.
| 

Алтернатива?
| Не користам Mac C times и слично и нема потреба од користење на нив...
| btw да не ги инсталира само italic фајловите?!?

Не. Ако ги "оневозможам" тие фонтови, у Х-от во некои диалози и програми
добивам безвезни знаци.

| Не треба да имаш втор root ... root е еден! :)

Логично...

| инсталирај sudo и научи да го користиш за тоа што ти треба.

Ќе го пробам.. Фала на советот.
-- 
Поздрав,
misosMore information about the Ossm-members mailing list