[Ossm-members] Re: Неколку прашања

дамјан г. mk at net.mail.penguinista
Thu Mar 18 22:28:00 UTC 2004


> | хмм кој е овој фонт Cyr_a8x16.psfu ?!? може фонтот ги нема тие
> | букви?!? btw locale-то го подеси?!?
> 
> Најверојатно.. Инаку каде можам да го спуштам UniCyr-8x16.psfu

google.
 
> | Заборави го „midnight commander“ UTF-8 подршката кај него е (how
> | should I put this) .... не постои.
> | 
> 
> Алтернатива?

bash :)

> | Не користам Mac C times и слично и нема потреба од користење на нив...
> | btw да не ги инсталира само italic фајловите?!?
> 
> Не. Ако ги "оневозможам" тие фонтови, у Х-от во некои диалози и програми
> добивам безвезни знаци.

ова сигурно не е точно ... „mac c times“ и сличните фонтови се толку
погрешни што нема шанса некоја Linux апликација даги користи на било кој
паметен начин (освен на начинот на кој се користат во Windows, т.е. во
Word) -- заборави ги „mac c times“ и другата mac c компанија, тие не
смееше да дозволиме да се користат ни во 20-тиот век а камоли во 21-от.

ако сакаш фонтови за во X... инсталирај arial, verdana, times new roman,
tahoma, и можеш уште некој TTF фонт од windows...


-- 
Дамјан                 (jabberID:damjan at bagra.net.mk)

           Live long and prosper.More information about the Ossm-members mailing list