[Ossm-members] Re: Неколку прашања

Danko Ilik danko at on.net.mk
Fri Mar 19 08:28:45 UTC 2004


>  ова сигурно не е точно ... „mac c times“ и сличните фонтови се толку
>  погрешни што нема шанса некоја Linux апликација даги користи на било
>  кој паметен начин (освен на начинот на кој се користат во Windows,
>  т.е. во Word) -- заборави ги „mac c times“ и другата mac c компанија,
>  тие не смееше да дозволиме да се користат ни во 20-тиот век а камоли
>  во 21-от.
>
>  ако сакаш фонтови за во X... инсталирај arial, verdana, times new
>  roman, tahoma, и можеш уште некој TTF фонт од windows...

Патем, ако некој се разбира од цртање фонтови, може да ми помогне да ги 
ги средиме urw фонтовите да имаат љ и њ, и така да имаме асални 
векторски слободни фонтови.


More information about the Ossm-members mailing list