[Ossm-members] AbiWord

Новица Наков novica at bagra.org
Fri May 7 11:22:08 UTC 2004


И кога веќе некој го преведува, си викам дај да го видам што чудо е тоа 
abiword. И го пуштам, се старта како муња, си викам вау. Гледам нашол некои 
фонтови, (патем  не најдов каде се додаваат нови и документацијата му е 
гадна) па си викам дај да куцнам нешто. Куцам латиница -- океј, alt+shift и 
куц -- паѓа. Пуштам пак, пак пробувам, пак паѓа. И колку што гледам нема 
import/save as за OO.o формат. 

Е сега abiword вика верзија 1.04. Старо да не е ова? Го најдов на slackware9 
дискот. На 9.1 им текнало од xap во gnome да го стават, а gnome-то го 
немам. :)-- 
Новица

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought 
without accepting it." - AristotleMore information about the Ossm-members mailing list