[Ossm-members] Install fest

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Tue May 11 19:57:58 UTC 2004


Слободен Софтвер Македонија организира инсталационен фестивал на кој ќе
можете, со помош на искусни корисници, да инсталирате GNU/Linux на вашиот
компјутер. Овој викенд (15.05 и 16.05) во Малата сала на Градско собрание.

Исто ќе има и неколку компјутери на кои ќе се режат дискови, па земете си
CD-R-ки.

За повеќе информации:
http://www.ossm.org.mk/installfest/

и обврзателно прочитајте ги „Често поставувани прашања“:
http://www.ossm.org.mk/installfest/?s=cpp

Ќе инсталираме:
Mandrake-10, Fedora Core-1, Slackware-9.1 (и -current) а ќе може да се
снимат овие плус, TheOpenCD-1.4 (слободен софтвер за windows), Knoppix-3.4,
slax-4.1.1 (live slackware за мини cd-а), а можеби ќе има уште нешто ако се
симне во меѓувреме :)

Најважно пред да дојдете на install fest-от e:
1. направете backup на важните податоци, шансите нешто да се зафркне се
мали, но подобро е кога сме сигурни.
2. дефрагментирајте го дискот и проверете го со scandisk.

се гледаме.

-- 
дамјанMore information about the Ossm-members mailing list