[Ossm-members] nacionalna IT strategija

Gjoko Jovanovski zlochko at on.net.mk
Wed Nov 17 15:08:29 UTC 2004


|Зошто „Комисија за _Информатичка_ технологија“?
|
|Тоа треба да биде Information Technology во превод? Зошто не „информациски
|технологии“?
|Не ми е јасно? Што е „информатичка“? Наука за информација, AFAIK. Значи
|има смисла до некаде?
|Некој што повеке знае за ова, ќе може да ме просветли?
|
|Благодарам.

Во тие комисии, почнувајќи со г-дин Макрадули немаат доволно стручни луѓе,
особено не лингвисти.
Битна е суштината.. те. што сакал авторот да каже. :)))))))))))))))))))
ROFLOL

Злочко.


More information about the Ossm-members mailing list