[Ossm-members] dynDNS prasanje.

Vladislav Bidikov bidikovi at unet.com.mk
Thu Nov 18 19:27:27 UTC 2004


Зоран Димовски wrote:
> Hello. Е сега дали некој има работено со dynDNS и ако има ќе ми каже ли 
> у кратки црти како да ја подесам ddclient.conf датотеката за да ми работе.
> Имам ADSL и регистрирав хост на dyndns.org [misterioz.linuxhome.org] не 
> можам никако да се поврзам.
> Пробам со host misterioz.linuxhome.org и како одговор добивам
> 
> Host misterioz.linuxhome.org not found: 3(NXDOMAIN)
> 
> Кој ќе може да ми помогне супер би било. IP адресата во конфигурационата 
> датотека е подесено да ја зима преку веб (прочитав дека тој бил најдобар 
> начин).
> Пробав и преку интерфејцот на самиот adsl модем (ppp0 кај мене)
> 
> ddclient -if interface
> 
> ама пак никако да успеам. Ајде фала однапред.
> Поздрав Зоки.

Kazi sto marka modelname na adsl imas ... pa ke se obidam da ti pomognam

-- 
V.B
More information about the Ossm-members mailing list