[Ossm-members] nacionalna IT strategija

Dean Josevski dean at integraeng.com.mk
Sun Nov 21 12:18:55 UTC 2004Има има... Има и такви фирми што продаваат компјутери и наместо M$ Office
ставаат OpenOffice. Друг проблем е што во некои фирми менаџерите наслушнале
дека
линуксот е бесплатен па се залетале ко слепец за стап, а фирмите кои ги
прашале
ги нудат комерцијалните верзии на Suse и RedHat(AS кај нас чини околу 1500
УСД).  Нема фирми кои нудат поддршка и одржување на линукс системи.
Тоа е проблем плус :(

Поздрав, Чомбе

Мрам да признам дека обидите се срамежливи, но има и такви фирми кои по
малку нудат и слободен софтвер. Зборувам за Битола.

Деан ЈошевскиMore information about the Ossm-members mailing list