[Ossm-members] Prevod

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Wed Nov 24 07:29:11 UTC 2004


Новица Наков wrote:

>Се спрема пси 0.9.3, па и јас да прашам:
>
>Resolve - 
>Socket/stream error - 
>Host no longer hosted -
>Invalid realm -
>
Не знам колку ќе ти бидам од помош, ова се само нафрлени мисли:
Resolve - реши, разреши, пронајди
Socket/stream error - грешка во преносот, комуникацијата
Host no longer hosted - хостот веќе не постои, хостот веќе не се оддржува
Invalid realm - Невалиден, неправилен домен (област)

Сум барал и јас нешто посоодветно за Realm, пред се затоа што го 
преведував во иста датотека со Domain, но може некој има друг, 
поправилен превод...

Поздрав
More information about the Ossm-members mailing list