[Ossm-members] Prevod

Filip Risteski filip_risteski at mt.net.mk
Wed Nov 24 09:47:34 UTC 2004


> Сум барал и јас нешто посоодветно за Realm, пред се затоа што го
> преведував во иста датотека со Domain, но може некој има друг,
> поправилен превод...

Мислам дека си доста близу. Еве нешто за realm. 

1.  scope of something: a particular or stated area, range, or domain (овде би требало да е решението)
Ex. Here the scenario enters the realm of fantasy. 
 
2.  area of interest: a defined area of interest or study 
Ex. the realm of pure mathematicsMore information about the Ossm-members mailing list