[Ossm-members] Prevod

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Wed Nov 24 11:58:58 UTC 2004


Зоран Димовски wrote:

>  и ова е точно ама томе ти знаеш дека моето мислење за host е
>  компјутер. Така да сите што преведувате пробајте во контекстот на
>  преводот дали одговара компјутер и кажете. Лично до сега што сум
>  сретнал компјутер е многу по прилагодлив превод од хост или домаќин.
>  Вака предлагам затоа што мислам дека корисниците полесно ќе сватат
>  што е поентата на реченицата а и мислам дека е поправилно.

Не знам, можеби. Се уште не сум цврсто убеден што е најаправилно за овој 
термин.

More information about the Ossm-members mailing list