[Ossm-members] Re: Prevod

Зоран Димовски decata at mt.net.mk
Fri Nov 26 19:01:24 UTC 2004


Arangel Angov wrote:

> Новица Наков wrote:
>
>> Не, локација општо. Realm е област нели.
>>
>> А што викате за authentication?
>>
>
> Автентикација, проверка. Во федора е преведувано како проверка.

Во преводите на Mandrake се употребува како `автентикација` и мислам 
така да остане затоа што е многу прифанато а и мислам дека е 
интернационализам.
Поздрав Зоки.


More information about the Ossm-members mailing list