[Ossm-members] Locale и OSS во Slack 10

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Fri Oct 8 11:56:08 UTC 2004


1.Ај кој знае да каже како да ставам utf-8 подршка и македонско локале 
во Slack 10? Кога пишувам во конзола и други програми со македонска 
тастатура ми дава прашалници.

2. Како на Slack 10 да му кажам да користи OSS наместо ALSA? Ми треба за 
Doom3 бидејки играта нема подршка за ALSA и нема звук, а се игра 
ненормално добро, за разлика од под Mandrake.More information about the Ossm-members mailing list