[Ossm-members] МАРНет регистрација на домен за 10 евра

savica at mt.net.mk savica at mt.net.mk
Fri Oct 8 13:03:03 UTC 2004


http://www.metamorphosis.org.mk/mak_vesti_detal.asp?id=174

>Со одлука на Управниот одбор на МАРНет (Македонска академска научно-истражувачка мрежа), 
кој >функционира како организациска единица во рамките на Универзитетот 
„Св. Кирил и Методиј“- Скопје, >цената за регистрација на македонски домен 
од 30 е намалена на 10 евра во денарска противвредност. За >секое продолжување 
на регистрацијата годишно се плаќаат по 5 евра. Одлуката е донесена уште 
во текот >на месец јуни. 

A зошто дури сега се дознава? Ај, да земеме уште малку пари...

>Целта на ова намалување е да се понудат подобри услови за македонските корисници 
кои сакаат да .регистрираат свој домен, а со тоа да се зголеми интересот 
кај истите. Повеќе информации околу ова >намалување се очекуваат деновиве 
на веб сајтот на МАРНет. 

Арно им текна! Откако повеќето почнаа да се регистрираат преку странски фирми.More information about the Ossm-members mailing list