[Ossm-members] Informacija za OpenFest

Anton Zinoviev zinoviev at debian.org
Mon Oct 18 17:48:43 UTC 2004


Здраво!

За кои сакат да одат на OpenFest - малко информациja.

Во Софиja OpenFest ке се состои на 23 и 24 октомври (сабота и недела) в
"Международен изложбен център (InterExpo Center)" - бул. "Цариградско
шосе" 147.

Мапа со InterExpo Center:
http://www.bgmaps.com/services/links/links.asp?linkkey=2b9e69228984366cd9cb28ef6dceac08

До InterExpo Center може да се иде со автобус 114 од спирка "Орлов
мост" или со автобуси 1, 3, 5 и 6 од сп. "Окръжна болница". Автобус 114
спира каj InterExpo Center, но не се движи в недела! Со автобуси
1, 3, 5 и 6 треба да се слезе на сп. магазин "Метро".

Софиjа има 5 вида градски транспорт - автобуси, тролеjбуси (автобус на
ток (electricity)), трамваи (градски влак (train)), метро (подземен
влак) и маршрутни таксита.  Билети се продават на повекето спирки и
имаат следнава цена (1 BGN e околу 0,5 EUR):

Билет за едно користене на автобус, трамваj или тролеjбус:
   0,50 BGN

Талон со 5 билета за автобус, трамваj или тролеjбус (валиден е само за
еден корисник!):
   5x0,35 = 1,75 BGN

Билетот треба да се продупчи во превозното средство со предвиден за
целта перфоратор.

Карта за еден ден: 2,20 BGN.  Важи за сите автобуси, трамваи, тролеjбуси
и метро за цел ден.

Маршрутното такси е 1 BGN.

Во много од местата за вестници (papers) продават мапа (карта по
бугарски!) на Софиja дека ги има сите линии на градскиот транспорт.

Туристическите спални (hostels) во Софиja сa близу до центерот.
За повеке информациja видете го http://sofia-hostels.com/.

Ако сакате да наjдете некое место в Софиjа може да го користите
http://www.bgmaps.com/ - само треба да ги напишете улицата и номерот.

Мегуградските и мегународни автобуси за Софиja спират на "Централна
гара".  Од тамо до сп. "Окръжна болница" може да се иде со автобуси 213,
214, 305 и 313.

Информациja за изванградските транспортни враски на Софиja може да се
получи на следниве саjтови:

http://www.bdz.bg/
http://www.centralnaavtogara.bg/cbs/home.nsf/vPagesLookup/home~bg
http://www.bus.light-bg.com/index1.php
http://www.sofia-airport.bg/

Времето во Софиja се очекува да биде околу 20-25°C през денот и 10-15°C
ноштем.

Во Софиja OpenFest ще се состои заедно со есенната BSD-конференциja
(bgBSDcon).  OpenFest ке биде в зала (просториja) "Витоша" на InterExpo
Center, а bgBSDcon - в зала "Родопи".

Програмата на OpenFest в Пазарджик, Пловдив и Софиja ja има на адрес

http://openfest.org/modules.php?op=modload&name=News&file=index&catid=6

Програмата на bgBSDcon е на адрес

http://bsdcon.bg-freebsd.org/?site=program

Ако има проблеми: моjот телефон е +359899104129.

Поздрави: Антон Зиновиев
More information about the Ossm-members mailing list