[Ossm-members] PXE server??

Zoran Dimovski decata at mt.net.mk
Wed Oct 20 22:27:41 UTC 2004


Hello на сите. Дали некој има работено со PXE сервер и ако има да ми 
каже како да го изведам тоа.
Знам дека за да работе треба да има DHCP, TFTP & PXE.
Сакам да инсталирам Линукс на лаптоп кој нема cd-rom ни USB а има мрежна 
па така, мислам дека само PXE ми останува.
Многу ми е битно ако знае некој нека каже.
Поздрав Зоки.More information about the Ossm-members mailing list