[Ossm-members] PXE server??

Vladimir Stefanov vladoboss at mt.net.mk
Thu Oct 21 06:35:00 UTC 2004


Zoran Dimovski wrote:
> Hello на сите. Дали некој има работено со PXE сервер и ако има да ми 
> каже како да го изведам тоа.
> Знам дека за да работе треба да има DHCP, TFTP & PXE.
> Сакам да инсталирам Линукс на лаптоп кој нема cd-rom ни USB а има мрежна 
> па така, мислам дека само PXE ми останува.
> Многу ми е битно ако знае некој нека каже.
> Поздрав Зоки.
> 
Уфо се фалеше неодамна дека инсталирал Debian од имиџ преку мрежа, ако е 
тоа што го бараш. Уфо?More information about the Ossm-members mailing list