[Ossm-members] mk locale и дистрибуции

Дамјан penguinista at mail.net.mk
Fri Oct 29 11:51:44 UTC 2004


ај малку помош, кои од дистрибуцииве го имаат македонското locale.
ме интересираат претежно Suse(9.0,9.1), Mandrake (10.x,9.x), FedoraCore(2,3)

одговорот треба да биде ваков:
---------------------------------------------------------------------
Subject: Slackware-10.0 mk_MK locale

Slackware-10.0

/usr/share/i18n/locales/mk_MK 
   го има, во glibc-2.3.2 и во glibc-i18n-2.3.2 пакетите
/usr/lib/locale/mk_MK.utf8/  
   го има, во glibc-2.3.2 и во glibc-i18n-2.3.2 пакетите
/usr/lib/locale/mk_MK/    
   го има, ISO-8859-5, во glibc-2.3.2 и во glibc-i18n-2.3.2 пакетите

---------------------------------------------------------------------


хмм.. очигледно во slackware-ов glibc-i18n не е потребен ако веќе го имаш 
glibc пакетот... веројатно е предвиден да се користи во комбинација со 
glibc-solibs пакетот.


-- 
дамјан

          It's not a bug, it's tradition!More information about the Ossm-members mailing list