[Ossm-members] mk locale и дистрибуции

Томислав Марковски tome at users.ossm.org.mk
Fri Oct 29 12:52:34 UTC 2004


On Fri, 29 Oct 2004 13:51:44 +0200, Дамјан <penguinista at mail.net.mk> wrote:

> ај малку помош, кои од дистрибуцииве го имаат македонското locale.
> ме интересираат претежно Suse(9.0,9.1), Mandrake (10.x,9.x),  
> FedoraCore(2,3)
>
> одговорот треба да биде ваков:
> ---------------------------------------------------------------------
> Subject: Slackware-10.0 mk_MK locale
>
> Slackware-10.0
>
> /usr/share/i18n/locales/mk_MK
>       го има, во glibc-2.3.2 и во glibc-i18n-2.3.2 пакетите
> /usr/lib/locale/mk_MK.utf8/
>       го има, во glibc-2.3.2 и во glibc-i18n-2.3.2 пакетите
> /usr/lib/locale/mk_MK/
>       го има, ISO-8859-5, во glibc-2.3.2 и во glibc-i18n-2.3.2 пакетите
> ---------------------------------------------------------------------
> хмм.. очигледно во slackware-ов glibc-i18n не е потребен ако веќе го имаш
> glibc пакетот... веројатно е предвиден да се користи во комбинација со
> glibc-solibs пакетот.

Комплетно истата ситуација со Федора Кор 2.
More information about the Ossm-members mailing list