[Ossm-members] Re: linux.net.mk

Ivan Stojmirov stojmir at linux.net.mk
Wed Sep 15 11:45:34 UTC 2004


Georgi Stanojevski wrote:
> Ова не работи.
> Стојмир бе? Не чуваш никаков скриншот?

Јас не чувам, ама хакерите чуваат: http://www.radiomhz.com/maq2.JPG
:-)

> А експлоитот е ваљда овој: http://tinyurl.com/3ndol

Можно е да е тој. Ама е искористен минимум пред 2 месеци, земен е админ 
пасворд, па дури сега е искористен.

Имав инсталирано sentinel (security addon за phpnuke) кој ги блокира 
сите обиди за mysql injection и слични експлоит методи.

Исто и во логовите нема ништо што личи на експлоит. Има најавување на 
админ, мењање опции и толку.
-- 
Your lucky number is 3552664958674928.  Watch for it everywhere.More information about the Ossm-members mailing list