[Ossm-members] Wake up call?

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Sep 16 16:20:28 UTC 2004


Arangel Angov напиша: 

> http://www.gnome.org/start/2.8/notes/rni18.html - официјално додаден во
> Гном 2.8
> http://l10n-status.gnome.org/gnome-2.8/sq/index.html - статус на преводи

Освен тоа што мејлов може да ти испадне како тотален flamebait, не си кажал 
ништо ново. Словенците, Хрватите, Србите, Босанците, Бугарите, Грците... сите 
се понапред од нас и во GNOME и во KDE... впрочем и во многу други работи, и 
ваквите посочувања ќе ги мотивираат луѓето да работат исто толку колку што 
фактот што Грција освои европско ги мотивира нашите репрезентативни 
фудбалери.

Од друга страна, ако во МАЛИНА се додаде и GNOME на албански, шансите да се 
земат некакви пари за проект од некоја фондација за етнички прашања и соживот 
и слично растат за добри десетици проценти.


-- 
Новица

"It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without 
accepting it." - AristotleMore information about the Ossm-members mailing list