[Ossm-members] vreme e za novi sajtovi... ;-)

Новица Наков novica at bagra.org
Thu Sep 16 16:29:18 UTC 2004


Покрај linux.net.mk кој мора да се обнови од објективни причини, истата 
судбина ќе ги снајде и softver.org.mk и slobodensoftver.org.mk (ака 
ossm.org.mk).

Решение за softver.org.mk сеуште се бара. Софтвер кој изгледа и функционира 
слично на sourceforge (ама поедноставно) или jabberstudio или savanah или сл. 
би бил добар избор.

slobodensoftver.org.mk е малку понапред отиден. Нешто веќе разговаравме за 
новиот изглед, структура и содржини на сајтот. Од софтверот во игра се повеќе 
работи: mambo е меѓу фаворитите заедно со drupal. Во игра е и некое wiki... 
најверојатно она на wikipedia. Посложени решенија од типот на typo3 и zope 
исто така не се исклучени.

Чувствувајте го овој мејл како повик за акција. Бидејќи slobodensoftver.org.mk 
е некако приоритет отварам конкурс за предлог дизајн на сајтот. Правете во 
GIMP, чувајте сѐ со layer-и, и ако направите нешто закачете .png негде да го 
видиме. Дизајнот на сајтот треба да биде по примерот на mozilla.org.-- 
Новица

Beware of he who would deny you access to information,
for in his heart, he dreams himself your master.More information about the Ossm-members mailing list