[Ossm-members] Ideja za Stojmir

Gjoko Jovanovski zlochko at on.net.mk
Wed Sep 22 09:13:16 UTC 2004


|Доста предлози. Ќе се нафати ли некој стварно да помогне за
|новите сајтови на нашава заедница?
|
|btw, Ѓоко, што направи со typo-то?

Завршив работа!
Тоа беше outsourcing проект што го терав за едни шваби. 
Ама за да не биде поракава ептен off-topic само ќе кажам дека како решение
го имаат премногу искомплицирано. Од желбата да го направат што повеќе
модуларно и екстензибилно, тие од Typo3 направиле малтене нов скриптинг
јазик преку PHP-то.
У секој случај... да го правев сајтот на стандарден начин, сигурен сум дека
работата ќе ја завршев барем 5-6 пати побрзо. :(

Значи Typo3 - топло не го препорачувам. :)


Злочко.


More information about the Ossm-members mailing list